Kinderzwerfboek Bonaire

Voor het project Kinderzwerfboek zijn wij dringend op zoek naar ambassadeurs op Bonaire, Saba en Sint Eustasius.

Lees hier onder meer over.

Kinderzwerfboek Bonaire

Lezen is  leuk en ontspannend en helpt kinderen in het beheersen van de Nederlandse taal wat belangrijk is om later verder te kunnen door leren en later meer kans te krijgen op de arbeidsmarkt op Bonaire.

Omdat er in veel gezinnen geen hedendaagse kinderboeken beschikbaar zijn omdat ze simpelweg ook te duur zijn, is Kinderhulp Bonaire de samenwerking aangegaan met Kinderzwerfboek in Nederland.  Voor meer informatie over kinderzwerfboek Nederland ga naar:

http://kinderzwerfboek.nl/over-ons/wat-is-kinderzwerfboek/

Zaterdag 14 september 2020  komen de eerste 3000 nieuwe kinderboeken aan op Bonaire. Later volgen er nog eens 4500 kinderboeken voor zowel onderbouw als bovenbouw.

Dit is mogelijk gemaakt door een grote donatie in natura door Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp uit Nederland waar het project Kinderzwerfboek een onderdeel van is.

Dank ook aan IFC die de verscheping sponsorde en dank ook  aan Rocargo die om niet de import regelde en het vervoer naar de verzamelplek van Kinderhulp Bonaire.

Tenslotte dank aan Red Palm Village die plek biedt om de boeken te sorteren en klaar te maken voor distributie en dank aan Renée Stam van Bonweb voor het beheer van de website.

Maar liefst 7500 nieuwe kinderboeken zullen verspreid worden op Bonaire en deels ook op Saba en Sint  Eustasius.

Ambassadeurs gevraagd

Voor de verspreiding onder de kinderen zijn we op zoek naar ambassadeurs uit Bonaire, Saba of Sint  Eustasius.

De ambassadeur draagt er de zorg voor dat de boeken in zijn of haar eigen omgeving  terecht komen bij kinderen die graag willen lezen.

Wanneer een boek gelezen is, kan het kind bij de ambassadeur het boek weer inleveren en een nieuw boek uitkiezen. Zo gaan de boeken zwerven en kunnen veel meer kinderen de boeken lezen.

De boeken zijn herkenbaar aan een sticker op de kaft waarop staat: ‘

NEEM ME MEE….LEES ME…. EN LAAT ME WEER ZWERVEN.

In ons geval zwerven via de ambassadeur.

Een ambassadeur kan ook iemand zijn die werkt op een school of een buitenschoolse opvang, een   kinderdagverblijf,  een afdeling van het  kinderziekenhuis of iemand die werkzaam is bij een ander goed doel dat zich bezig houdt met het bevorderen  van lezen door kinderen en jong volwassenen.

Stuur je aanmelding naar info@kinderhulpbonaire.com.

Wil je weten welke titels beschikbaar zijn klik hier.