Project Zwemles

Inmiddels hebben we 3000 usd ontvangen middels een benifit dinner/concert met Sanne Hans (miss Montreal) en haar moeder.  Sanne  en Dorethe nog bedankt daarvoor!

Het armoede fonds uit Nederland doneerde 5000 usd. Ook zij enorm bedankt! 

Wachtlijst

Met deze bedragen kunnen we nu starten met circa 26 kinderen! Echter hebben we nu ook al een wachtlijst van ruim 43 kinderen !!!

Een kind opleiden tot zwemdiploma A kort circa 300 usd. We hebben dus met de huidige wachtlijst  van 51 kinderen nu 15.300 usd nodig om ons eerste doel te bereiken.

Meer kinderen een diploma

Een diploma mogelijk maken voor één kind met een bijdrage van 300 usd is natuurlijk geweldig. Maar met een aantal kleinere bedragen zijn we natuurlijk ook heel blij. Samen  zijn we dan ook snel op het sponsoren van een diploma A.

Doneer

Help ons deze kinderen niet aan de waterkant te laten staan! En steun ons door geld over te maken naar Stichting Kinderhulp Bonaire, Kaminda Sorobon 20, kralendijk Bonaire.   MCB bank  415 145 03

Nadat het geld op de rekening staat laten we dit weten op onze site. We willen best graag laten weten wie ons gesteund hebben, maar een anonieme gift respecteren we ook.

Project Zwemles in samenwerking met:

Swimacademy Splash

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de swimacademy Splash op Bonaire. Tegen louter kostprijs maken zij het mogelijk het project te doen slagen. Splash bedankt hiervoor !

Voyager Tours

Vervoer heen en terug naar de zwemlocatie is heel belangrijk willen de kinderen alle lessen kunnen volgen. John en Jennifer van Voyager Tours is een geweldige partner en sponsor omdat hij de kinderen vanuit huis komt ophalen met zijn stoere open Hummer en na de les weer thuis brengt. Ook hier staat veiligheid weer voorop! John en Jennifer Bedankt!

Hillside Apartments

Hillside stelt het zwembad en de faciliteiten aan ons beschikbaar. De lessen worden dan ook gegeven in het grote zwembad van Hillside. Een uitstekende locatie voor dit project.

Louise Boekestijn van Splash vertelt waarom een zwemmen zo belangrijk is:

‘Om Bonaire veiliger te maken is zwemles ontzettend belangrijk. Ons eiland heeft veel water en dus veel kans op onveilige situaties, te denken aan verdrinking. Door zwemles probeer je onveilige situaties te beperken en creëer je juist een veilige situatie. Maar naast dat zwemmen belangrijk is voor de veiligheid zijn er meer redenen waarom het zwemmen gestimuleerd moet worden:

Ontwikkeling: 

Naast het leren lopen en leren fietsen is kunnen zwemmen voor de zelfstandigheid van groot belang. Wie kan zwemmen heeft meer handelingsvrijheid. Denk aan een heerlijk dagje strand, hij of zij kan gaan en staan waar men wil. Voor kinderen geldt dat toezicht en afhankelijkheid van papa of mama minder nodig is. Dit maakt een dagje strand voor beide partijen een stuk plezieriger.

Gezondheid: 

Tijdens het zwemmen zijn we vol in beweging. We verbruiken veel energie en dit houdt ons fit. Een paar voordelen zijn dat het goed is voor de spieren. In het water heb je geen last van zwaartekracht en schokbelasting, waar je bij het uitvoeren van andere sporten wel mee te maken hebt. Vandaar dat zwemmen wordt gebruikt om therapeutische redenen. Omdat je tijdens het zwemmen bijna ieder spiertje van je lichaam intensief gebruikt bouw je snel spiermassa op.

Vrije tijd besteding:

Veel vrije tijd besteding op Bonaire heeft te maken met water. Denk aan windsurfen, kitesurfen, snorkelen, duiken, boottochtjes naar klein Bonaire etc. Al deze activiteiten vinden plaats op en in het water. Mocht je deze activiteiten willen beoefenen dan zal het nodig zijn dat je goed kan zwemmen. Kunnen zwemmen is en blijft de basis voor wateractiviteiten.

Prestatie sporten: 

Sommige waterratten onder ons kunnen er helemaal geen genoeg van krijgen en gebruiken het zwemmen als sport. Voor de 1 is dit rustig baantjes trekken maar voor de ander misschien wel wedstrijd zwemmen, waterpolo of schoonspringen.

Beroep: 

En als laatste en niet de onbelangrijkste is het kunnen zwemmen ook van belang voor bepaalde beroepen. Zo op Bonaire bijvoorbeeld duikinstructeur, windsurf/kite instructeur maar ook visser, brandweer, politie, werken in de haven. Zonder goede basis van het zwemmen en het behalen van zwemdiploma A vallen deze beroepen uit je bereik. Des te meer belangrijk om het te leren.’